Renzo

 Renzo Kazàn treedt, samen met Oscar Kazàn en Mara Kazàn, al jarenlang op met hun illusieshow Magic Unlimited.

‘Ik was twaalf, toen mijn broer Oscar me vroeg hem te helpen met een verschijntruc.

Naast ons huis hadden we een schuur met oude illusies van mijn vader, Hans Kazàn. We begonnen met oefenen. Ik moest een goochelkist leeg laten zien waarna mijn broer ineens uit de kist tevoorschijn kwam.

Al snel kwamen we erachter dat we een derde persoon misten. Oscar ontmoette Mara op dansles, zij was destijds 14 jaar. Hij vroeg haar of ze mee wilde doen met de show en ze zei gelijk ja. Vanaf dat moment waren we een team!

Die zomer hebben we wekenlang geoefend in de schuur. Met behulp van een choreografe hebben we een act in elkaar gezet.

Onze eerste show was behoorlijk spannend. We stonden niet meer in onze schuur te repeteren maar we stonden op een podium voor een groot publiek.

Ook voor mijn vader was het een bijzonder moment. Hans was gewend in zijn eentje op te treden, maar nu zat hij niet alleen meer in de kleedkamer. Zijn kinderen waren ook de show aan het voorbereiden.

Na zoveel jaar over de hele wereld gewerkt te hebben  gaat het niet alleen om repeteren en optreden. We zijn altijd bezig met het verzinnen van nieuwe acts en het verbeteren van de show.

Ik ben heel erg blij dat Oscar mij gevraagd heeft om mee te doen met Magic Unlimited. Zo hebben we veel van de wereld gezien en beleven we bijzondere avonturen. Ik hou van mijn werk en vind het super om met mijn vader samen te werken.

Wie weet wat de toekomst brengen zal. Misschien sta ik later wel met mijn kinderen op het podium… Ik hoop in ieder geval nog heel veel jaren met Magic Unlimited te mogen optreden! 

Renzo Kazan